Köszöntjük weboldalunkon!
Szeretettel köszöntjük honlapunkon. Cégünk 2008 elején alakult azzal a szándékkal, hogy kiváló minőségű, közvetlenül Olaszországból beszerzett alapanyagokkal lássa el Pécs vendéglátó egységeit. Az évek során kialakult minőségi és rugalmas szolgáltatásainkkal úgy érezzük sikerült Pécs gasztro életét színesebbé tenni. A szolgáltatásainkat tovább fejlesztve, célul tűztük ki, hogy a termék palettánkat és szolgáltatásainkat a lakosság felé is nyitottá tesszük. Kéthetente indulunk Talján-földre beszerezni minden olyan alapanyagot, ami szerepel állandó kínálatunkban, illetve amikre partnereink / vásárlóink igényt tartanak. Látogasson meg minket és bármilyen kérdésével forduljon hozzánk bizalommal! Kapcsolatfelvételhez kattintson IDE, vagy használja a Kapcsolat menüpontot! Köszönjük, hogy megtisztelte weboldalunkat, jó böngészést kívánunk! Oldalainkat folyamatosan töltjük fel és frissítjük, annak érdekében, hogy a legrészletesebb tájékoztatást nyújthassuk. Látogassanak el hozzánk személyesen is, szeretettel várjuk Önöket!

Tudta?

Olaszországban nagyjából 25.000 pizzéria létezik, mely megközelítőleg 120.000 munkahelyet jelent.

Ma a pizza talán a legismertebb olasz szó szerte a világban. Ezt követi a cappuccino, aztán a spaghetti és végül az espresso.

Nagyjából 350 különböző fajtájú itáliai száraztésztát különböztethetünk meg.

Nem szükséges a lasagne lapokat vagy a cannellonit előfőzni, ha bőséges szafttal készítjük, lesz mitől megfőnie a tepsiben!

Az olasz gasztronómia

Az olasz konyhaművészet az egyik legismertebb és legnépszerűbb szerte a világon. A fogások elkészítése nem kíván bonyolult konyhatechnikai ismereteket, nincs szükség különleges alapanyagokra - nélkülözhetetlen viszont az olívaolaj, a durva tengeri só, a fekete bors, a bazsalikom, a rozmaring és a parmezán sajt.

Az olasz gasztronómia rendkívül változatos, hiszen minden tartománynak meg van a saját jellegzetes étele, itala. Az ételetek elkészítési módjában is nagy különbségek vannak az északi és a déli tartományok közt. Az északi tartományok előnyben részesítik a vajjal főzést, addig a déli tartományok kizárólag olívaolajat használnak főzéshez.

A pizza és a spagetti mellett megkóstolhatjuk a makarónisalátát, a sajtos brokkolit és a szicíliai narancsdesszertet is.
Forrás: Wikipedia

Az olasz konyha ezerszínűsége földrajzi helyzetéből adódik. Egységes olasz konyháról, mint olyan, nem beszélhetünk, mivel Olaszországban nagyok a földrajzi távolságok és az éghajlati különbségek, így a mezőgazdaság eltérő ágazatai fejlődtek ki.

Az olasz konyha specialitása a világszerte elterjedt pizza. Az olaszok napi étkezésére az olcsó tésztaételek (pasta) jellemzőek. Olaszországban gyárilag több száz félét készítenek. Ma már az országhatáron túl is elterjedt a spagetti, a makaróni, a lasagna, a canelloni, a tortellini, és a tagliatelle. A tésztákat vagdalt húsokkal, mártásokkal, pestóval, zöldségekkel, gombával, felvágottakkal, hallal variálják, de feltétként használnak kagylót, rákot, tojást vagy füstölt szalonnát is.

Különleges olasz specialitás a világszerte elterjedt pizza, amelyet gombával, sonkával, zöldséggel, tenger gyümölcseivel, hallal készítenek, majd a tetejére reszelt sajtot tesznek.Desszertek közül olasz földön készül a világhírű olasz fagylalt (gelato), amelyet itáliai cukrászok találtak fel.

Az olasz itallapokon a bor foglalja el a legelőkelőbb helyet, az itáliai szőlőfajták többségét az igencsak borkedvelő rómaiak telepítették (és szorgosan fogyasztották a nedűt). Ismertek ezenkívül még a vermutok, mint a Cinzano, a Martini, és más aperitifek, mint a Campari. Jó minőségű törkölypálinka a grappa.

Az olaszok erős eszpresszó kávéja világszerte elismert és nagy népszerűségnek örvend. Olaszföldről terjedt el a cappuccino is.
Forrás: Wikipedia